Tällä viikolla Facebookissa esittelyssä olleen Villimpää kotiruokaa -kokkaustyöpajan innoittamana lietson nyt kaikkien aikojen villivihanneskesän odotusta herkullisella ja palkitulla* Villipihlajan vuohenputkispagettisalaattireseptillä!

– Valmista nokkos-/lehtikaalisipsit uunissa (pellille nurinpäin, sivele öljyllä ja ripottele päälle suolaa. Laita uuniin 150 °C noin 5–7 minuutiksi, lehtikaali n. 20–25 min.)
– Pese 20–30 cm pitkät vuohenputkien aluslehtien lehtiruodit (eli lehtien varret) ja keitä n. 10-15 min. kuten spagettia (Huom! varma tunnistaminen!)
– Kuullota pannulla öljyssä pitkiä, kuorimaveitsellä tehtyjä suikaleita porkkanaa, punajuurta ja kesäkurpitsaa
– Sekoita kypsät kasvikset ja vuohenputkispagetit keskenään ja mausta sitruunalla, mustapippurilla, suolalla ja hunajalla. Asettele lautaselle.
– Lisää annokseen tuoreita pieniä vuohenputkia, poimulehtiä ja voikukkia
– Lisää annokseen viipale vuohenjuustoa sekä rapeat nokkossipsit
– Lisää halutessasi pähkinöitä tai siemeniä
– Koristele nokkosen siemenillä ja syötävillä kukilla kuten kehäkukilla ja poimulehden kukilla

*Villipihlajan Karoliina on osallistunut Local Wild Food Challenge -villiruokakilpailuun kahdesti:
v. 2016 vuohenputkispagettisalaatilla (2.sija) sekä v. 2017 villiyrttiraakasuklailla (Spot prize).

Kyseinen kilpailu järjestetään tänä vuonna syksyllä tuttuun tapaan Tuusulan Krapihovilla. Kirjoitan siitä lisää lähempänä ajankohtaa!