Tiesitkö, että kuusenkerkät sopivat monenlaiseen herkutteluun?

Ne ovat ihanan pirtsakoita ja metsäisiä maultaan ja melkoisia C–vitamiinipakkauksia. Niitä on helppo kerätä* myös talven varalle suoraan pussiin tai pakasterasiaan ja käyttää sieltä tarvittaessa pitkin talvea ja erityisesti flunssakautta. Kun pöpöt jylläävät, meillä syödään kuusenkerkkiä marjojen kanssa sellaisinaan ja haudutetaan niistä teetä esim. inkiväärin ja kurkuman kanssa. Muutoinkin kuin flunssan paranteluun, kuusenkerkät sopivat mainiosti ruuanlaittoon ja herkutteluun.

Täydelliset makuparit kuusenkerkkä saa mustikasta, puolukasta, hunajasta ja raparperista.
Nyt kun tuoreita herkkuja joutuu vielä hetken odottelemaan, on hyvä käyttää pakkasesta viime vuotisista satoa. Kokeile vaikka tällaisia herkkuja: Raparperi-mustikka-kuusenkerkkäpiirakkaa sekä jälkiruokakiisseliä. Kiisselin päälle (kaura)kermavaahtoa sekä koristeeksi sireenin, poimulehden ja omenankukkia ja ripaus lakritsijauhoa. Nami :)

* Kuusenkerkkien kerääminen ei kuulu jokamiehenoikeuksiin.