Loading...

Nämä Villipihlajan ohjelmapalvelut soveltuvat erityisen hyvin polttareihin. Valittavana on 1 tunnin villivihannesopastuksesta neljän tunnin höyrylaivanostalgiaan. Paketit ovat myös yhdisteltävissä ja räätälöitävissä!

 • UUTTA! Nyt tämä suosittu kurssi on saatavana myös helppokäyttöisenä verkkokurssina 39 euron hintaan!

  Haluatko aloittaa hyvinvointia lisäävän harrastuksen tai oppia uuden ekologisemman ja omavaraisemman elämäntavan?

  Rakastu rikkaruohoihin -villivihanneskurssi on kiitelty paketti vasta-alkajalle. Voit varata kurssin vaikka yhdessä ystävillesi, yhdistykselle, taloyhtiölle tai polttareihin. Kerää porukka, saat oman kurssisi ilmaiseksi!

  Peruskurssilla opit näkemään ruokaa kaikkialla ja rakastut viheiliäimpinäkin pidettyihin rikkaruohoihin. Saat elinikäisen ja elämää muuttavan taidon hyödyntää luonnon yleisimpiä ravintona käytettäviä villivihanneksia ja -yrttejä.
  Peruskurssilla saat tuhdin tietopaketin ja selkeän opastuksen Suomen luonnon kuudesta yleisimmästä, helpoiten käytettävimmästä ja suosituimmista villivihanneksista. Tämä tarkoin mietitty kasvien lukumäärä takaa sen, että pystyt sisäistämään tietomäärän ja viemään opin heti käytäntöön. Opetuksessa kättä lyövät niin vanhan kansan viisaus, kuin uusin tieteellinen tutkimuksiin perustuva tieto. Opettelemme ainoastaan sellaiset kasvit, jotka ovat nykyaikaisen tutkimuksen mukaan terveyttä edistäviä. Kurssilla opit kädestä pitäen, mitä kerätä, mistä kerätä ja ylipäätään miksi kerätä! Lisäksi opit säilönnästä, mahdollisista rajoituksista ja varoituksista sekä kasvien käyttömahdollisuuksista niin ruuanlaitossa kuin yksinkertaisissa hoivatuotteissa. Saat myös tietää herkullisimmat makuparit ja kouluttajan suosikkireseptit.

  "Suosittelen Karoliinan villivihannestyöpajaa työtiimin tai kaveriporukan virkistäväksi mutta samalla käytännönläheiseksi vanhaa kansantietämystä ja nykyajan ruoanlaitto- ja luontohoitoja yhdistäväksi ohjelmanumeroksi. Karoliina on vähän vähän hassu, kupliva persoona ja täysin kasviensa lumoissa, jota kuunnellessa aika ei käy ainakaan kasvikierroksella pitkäksi. Lähipuistoseikkailun jälkeen jälkeen pihan rikkaruohoja alkaa katsella eri tavalla ja vesi kielellä."

  "Työpaja oli erittäin informatiivinen ja inspioroiva!"

  "Hyvin järjestetty ja aikataulutettu, lämmin  ja rento tunnelma. Paljon uutta ja hyödyllistä tietoa. Nautin joka hetki!"

  "Hei, kurssi oli aivan loistava ohjeineen, maistiaisineen, kaikkineen! Kasvien määrä oli juuri sopiva ja kerroit niistä ihastuttavan innostuneesti. Kiitollisuus ja onnellisuus välittyi ja tarttui mukaan. Vuohenputken tunnistamisen taidosta olen erityisen kiitollinen. Kiitos, kiitos ja kiitos. Paras kurssi ehkä niinku ikinä :) P.s. Höpsöily oli myös aivan mahtavaa" 

  Rakastu rikkaruohoihin – villivihannesten perusteet -villivihanneskurssilla on tyytyväisyystakuu! Mikäli et ole tyytyväinen kurssin antiin, saat rahasi takaisin.
  • KESTO: 2,5 h
  • PAIKKA: kouluttajan varaama tila, asiakkaan tilat, pihat, pellot, niityt
  • HENKILÖMÄÄRÄ: 10–20 hlöä (Onko sinulla alle 10 henkilön porukka? Ei hätää, kysy tarjousta!
  • HINTA: 39 € / hlö  (sis. alv. 24 %) max. 20 hlön ryhmä. Hinta sisältää: villivihannes- ja -yrttiperuskurssin, keruupussit, pieniä maistiaisia ja juomaa, jälkikäteen lähetettävän sähköisen oppaan sekä kouluttajan matkat Tampereen alueella.
  • SAATAVUUS: touko–syyskuu.
 • Haluaisitko saada kokkailujasi  hieman villimmiksi?

  Tällä Villimpää kotiruokaa -työpajalla opitaan Suomen luonnon yleisimpien ja helppokäyttöisimpien villivihannesten ja -yrttien käyttö arkiruuanlaitossa. Työpajassa valmistetaan pienissä ryhmissä yksinkertaista, mutta ravinteikasta kasvisruokaa käyttäen mahdollisimman monipuolisesti ja runsaasti kauden villivihanneksia ja -yrttejä. Katetaan kauniisti ja herkutellaan!

  Aluksi kuulet miniluennon ruokiin käytettävistä villikasveista. Mahdollisuuksien mukaan myös kerätään yhdessä saatavilla olevia tuoreita villivihanneksia tai käytetään kouluttajan valmiiksi keräämiä kasveja. Kokkailussa käytämme pääosin villivihannesten peruskurssilta tuttuja villivihanneksia, kuten nokkosta, voikukkaa, vuohenputkea, maitohorsmaa, poimulehteä ja siankärsämöä.

  Soveltuu erityisen mainiosti pienelle työporukalle, polttariseurueelle, kaveriporukalle, perheelle tai lahjaksi.

  Ruokailu sisältää alkumaljat, erilaisia pieniä alkupaloja, pääruoan ja jälkiruoan.  Tässä työpajassa opit ohjeiden, ideoiden ja reseptien avulla elinikäisen taidon lisätä ilmaisten, ravinteikkaiden ja ekologisten villivihannesten käyttöä omassa arjessa. Kaikki ruuat ovat hyvin yksinkertaisia valmistaa. Et tarvitse erityistä osaamista tai välineistöä.

  • KESTO: väh. 3 h
  • PAIKKA: asiakkaan tilat / lisämaksusta kouluttajan järjestämä tila
  • HENKILÖMÄÄRÄ: max. 12 hlö
  • HINTA: Kysy tarjous!
  • SAATAVUUS: touko–syyskuu
 • Aika hemmottelulle ja hoivalle?

  Kaikkia aisteja hemmottelevassa työpajassa valmistamme ekologisia ja hyvin yksinkertaisia  hoivatuotteita villivihanneksista ja -yrteistä sekä muista kotikeittiöistä löytyvistä raaka-aineista.
  Käytämme hemmottelutyöpajassa Villipihlajan villivihannesten ja -yrttien perus- ja jatkokurssien hoivatuotteisiin sopivia kasveja: nokkosta, poimulehteä, siankärsämöä, voikukkaa, puna-apilaa, mesiangervoa, piharatamoa, pihatähtimöä, maahumalaa, vadelmanlehteä sekä mansikanlehteä.
  Voimme valmistaa esimerkiksi yksilölliset kasvojen kuorintanaamiot, kasvovedet, shampoot ja hiushuuhteet. Teemme paikan päällä yksinkertaisia  hoitoja väsyneille silmille, jalkojen kovettumille ja käsille. Kuulet kasvien käyttömahdollisuuksista sekä mahdollisista käyttörajoituksista tai varoituksista. Työpajassa opit eri kasvien ominaisuuksista mm. mitä kasveja käytetään rasvaisen ihon hoidossa ja mitä herkkäihoisille. Saat vinkkejä villivihannesten ja -yrttien hyödyntämiseen myös ravintona. Hoitojen ohessa teemme tehokkaan "päänsärynpoistovenytyksen" sekä rentouttavan hengitysharjoituksen. Nautiskelemme tietenkin itse tehdyistä jalkakylvyistä ja maistelemme pientä terveellistä purtavaa sekä villiyrttiteetä. Nautimme villivihannesten ja -yrttien hoivasta niin sisäisesti kuin ulkoisesti!

  Kotiin lähdet varmasti mieli virkeänä ja keho rentoutuneena!

  Tämä rentouttava, opettavainen ja kaikkia aisteja hemmotteleva työpaja soveltuu erinomaisesti esimerkiksi ystäväryhmälle, polttariporukalle tai pienehköille yhdistyksille/yrityksille. Itselle tai lahjaksi!
  • KESTO: min. 2 h (saunan kanssa 3 h)
  • PAIKKA: Asiakkaan omat tilat esimerkiksi saunatila tai lisämaksusta kouluttajan järjestämä tilavuokraus
  • HENKILÖMÄÄRÄ: 5–30
  • HINTA: Kysy tarjous!  
  • SAATAVUUS: ympärivuotinen. Työpajassa voidaan käyttää sekä tuoreita, että kuivattuja villivihanneksia ja -yrttejä.
 • Baletti määritellään kurinalaiseksi sääntöjä noudattavaksi liikekieleksi, johon liittyy keveyden illuusion luominen, jalkojen luonnoton aukikierto, tanssijoiden sulokkuus ja vartalon ryhdikkyys. Elämysbaletin ABC –tanssitunti kankeille ja kokemattomille määritellään kurittomaksi, sääntöjä uhmaavaksi alkeisbalettipläjäykseksi, johon liittyy painovoiman kaikenlainen hyödyntäminen, erilaiset vartalotyypit ja härski balettituntien hauskimpiin* asioihin keskittyminen. Ei ylipitkiä tangossa roikkumisia ja kitumisia eikä tylsiä pikkupiperryksiä vaan rentoa ja ronskia menoa kohti elämyksen huipentumaa; jättimäisiä loikkia, päänsekoituspyörähdyksiä, tanssisalin ympäri valssaamista ja legendaarisen Kuolevan joutsenen loppuasennon venytystä. (Ei tarvitse tietää kyseistä tanssia eikä osata kuolla.)
  Alkeistunnin aikana opit baletin aakkosia. Saat tietää mitä eroa on Demi plièllä ja Grand plièllä. Opit asetelemaan jalkasi kuuteen eri perusasentoon ja taivuttelemaan kätesi sievästi pään päälle. Oivallat erot jalkojen eri suuntiin ojenteluissa, milloin juustofonduen sitkeästi, milloin terävääkin terävämmin. Rohkenet myös heittää jalkaasi niin korkealle kuin joustoa riittää. Tavoitteena kaikilla on saada jalka irti maasta. Ymmärrät käytännössä, miksi tanssitunnilla kannattaa hengittää. Opit myös, miten.
  Kankeille ja kokemattomille tarkoitetun Elämysbaletin ABC:n jälkeen osaat sekä puhua että suorittaa baletin alkeita. Olet ehkä tehnyt asentoja ja liikkeitä, joita et olisi koskaan kuvitellut tekeväsi. Olet todennäköisesti hiestä märkä, sillä tiedät jo, ettei baletti ole kevyttä tyllihameessa sipsuttelua, vaan erittäin monipuolista koko kehon liikuttamista. Ja koska olet ollut rohkea ja haastanut itseäsi uudella tavalla, niin bonuksena löydät seuraavina päivänä jalkojesi jokaikisen lihaksen. Erityisesti tutustut loitontajiin ja lähentäjiin sekä hoosiannaa huutaviin pohkeisiin. Parhaassa tapauksessa olet käyttänyt aktiivisesti myös poskilihaksiasi. Tylleihin emme pukeudu eivätkä vaaleat tiukat trikoot, balettipuku sekä kärkitossut ole tällä tunnilla toivottu näky. Meille riittää verkkarit, sukat ja t-paita. Wannabe-ballerinat kiristelkööt nutturoitansa muualla. Tanssimme yhtä hienosti kevyeen klassiseen kuin raskaampaankin poljentaan, opettajan kulloisenkin mielialan mukaan. Baletin ABC on baletin alkeita kankeille ja täysin kokemattomille. Tanssi kuuluu kaikille. Jostain on aloitettava. Tule sellaisena kuin olet. Lähde sellaisena kuin olet. * Perustuu täysin opettajan subjektiiviseen näkemykseen. "OOOOO, tunti oli aivan ihana! Elämäni ensimmäinen maksullinen tanssitunti, vahvasti pois omalta mukavuusalueelta ja tiiviisti kriittisten kehomielikuvien ja tuntemusten ääreltä. Aivan mahtavaa - Karoliina olet kyllä loistava opettaja! Sinun kanssasi oli helppo astua mukavuusalueelta, katsoa itseä hyväksyvästi ja kokea onnistuvansa (ei baletin, vaan omalla tasollaan). En oikein edes tiedä miten teit tämän? Kaikki lähtee liikkeelle erinomaisesta mainostekstistäsi, joka suorastaan huusi tulemaan mukaan. Tunti oli hyvin suunniteltu, ihanan vaihtelevat musiikit ja jotain pystyin oppimaankin, vaikka vaikea lajihan tuo on.... Oli todella innostavaa ja jäi hirveän hyvä mieli koko tunnista. Hikikin tuli ja uusia lihaksia löytyi mm.nilkoista. Aivan mieletöntä!" P.S. Jos alkeet eivät nappaa, tiskin alta silloin tällöin myynnissä myös next level: Villimmät ballerinat -tanssielämys
  • KENELLE: Polttariseurueet, kaveriporukat, työyhteisöt
  • KESTO: 2 h
  • PAIKKA: ryhmälle sopiva tanssisali
  • HENKILÖMÄÄRÄ: max 20 hlöä
  • HINTA: alk. 399 €   –12 hlöä; lisähenkilöt 20 €/hlö. (Sis. alv 24%) Hinta sisältää elämyksekkään balettiopetuksen, tanssisalin sekä kouluttajan matkat Tampereen alueella.
  • SAATAVUUS: ympärivuotinen.
 • Ollaaks pokee ja rokee? Muistatko tervapadan, persiksen ja peilin? Kuinka kauan siitä on kun pelasit viimeeksi kymmentä tikkua laudalla tai väriä?

  Nyt järjestetään kaikkien entisten lasten parhaimmat leikkitreffit!

  Näillä leikkitreffeillä käymme taatusti hauskimpien ja kautta aikain suosituimpien perinteisten leikkien kimppuun. Aloitamme yksinkertaisella pääntyhjennysharjoituksella, jonka jälkeen olet vapaa arkisista huolista ja starttaat leikkeihin täydellisesti läsnäolevana.

  Luvassa on naurua, jännitystä, takaa-ajoa, hikeä, kiljahduksia ja onnistumisen iloa. Ei vaivaannuttavia tilanteita. Ei ainaista kilpailua. Pelkästään puhdasta leikkimisen ja vapautumisen riemua. Vapauta siis  leikkivä luontosi!

  Tämä leikkipläjäys on mainio työkalu ryhmäyttämiseen, oli sitten kyse töistä tai vapaa-ajasta.

  Leikkiminen on aivan aliarvioitua puuhaa. Leikkiminen pitää meidät aikuisetkin elinvoimaisina ja luovina. Nauru jos mikä vapauttaa ja rentouttaa!

  Leikkivä luontosi on hauska, virkistävä, yhteisöllinen, rentouttava, tittelit riisuva ja taatusti tunnelmaa vapauttava ohjelmapaketti.

  • KESTO: 2 h
  • PAIKKA: ulkona ( mahdollisesti myös sisällä asiakkaan järjestämissä tiloissa)
  • HENKILÖMÄÄRÄ: –30; isommat ryhmät tilauksesta
  • HINTA: alk. 288 € 7-14 hlöä; lisähenkilöt 10 €/hlö. (Hinta sis.alv 24%) Isommat ryhmät; kysy tarjous! Hinta sisältää ohjatut leikit, kouluttajan matkat Tampereen alueella ja ilotakuun.
  • SAATAVUUS: ympärivuotinen
 • Mitä uutta kivaa morsiamelle?

  Tunnin tehokierros parhaimmista villivihanneksista ja -yrteistä erityisesti morsianta ajatellen. Mikä kasvi on naisten paras ystävä? Mikä kasvi kaunistaa? Mitä kolmea villivihannesta kannattaa erityisesti syöttää tulevalle aviomiehelle ja miksi? Mistä kasveista syntyy kaikista ihanin hoitava ja hemmotteleva jalkakylpy morsiussaunaan? Tämä paketti on tiukkaa asiaa ekologisista, ravinteikkaista ja ilmaisista lähiluonnon superfoodeista ilolla ja huumorilla esitettynä. Tämän tehotunnin jälkeen näkee ruokaa kaikkialla ja oppii rakastamaan viheliäimpiäkin rikkaruohoja!
  Tästä elämyksestä oppii ja nauttii morsiamen lisäksi koko polttariseurue!
  • KESTO: 1 h
  • PAIKKA: sovittu ulkotila, luontoalue
  • HENKILÖMÄÄRÄ: max 25
  • HINTA: alk. 199€ (sis.alv 24%) Hinta riippuu henkilömäärästä. Hinta sisältää polttariohjelman, pienen villin lahjan morsiamelle sekä kouluttajan matkat Tampereen alueella.
  • SAATAVUUS:  touko-syyskuu 
  Marja-Liisa Manka
  Karoliina opasti polttariseuruettamme villiyrttien saloihin. Tunti oli mahtava ja Karoliina oli ihana ohjaaja. Morsian ja koko polttariporukka olivat todella tyytyväisiä ja monilla heräsikin kiinnostus villiyrtteihin. Suosittelen ehdottomasti!
  Sini

Otsikko

Go to Top