UUTTA! Nyt tämä suosittu kurssi on saatavana myös helppokäyttöisenä verkkokurssina 39 euron hintaan!

Haluatko aloittaa hyvinvointia lisäävän harrastuksen tai oppia uuden ekologisemman ja omavaraisemman elämäntavan?

Rakastu rikkaruohoihin -villivihanneskurssi on kiitelty paketti vasta-alkajalle. Voit varata kurssin vaikka yhdessä ystävillesi, yhdistykselle, taloyhtiölle tai polttareihin. Kerää porukka, saat oman kurssisi ilmaiseksi!

Peruskurssilla opit näkemään ruokaa kaikkialla ja rakastut viheiliäimpinäkin pidettyihin rikkaruohoihin. Saat elinikäisen ja elämää muuttavan taidon hyödyntää luonnon yleisimpiä ravintona käytettäviä villivihanneksia ja -yrttejä.

Peruskurssilla saat tuhdin tietopaketin ja selkeän opastuksen Suomen luonnon kuudesta yleisimmästä, helpoiten käytettävimmästä ja suosituimmista villivihanneksista. Tämä tarkoin mietitty kasvien lukumäärä takaa sen, että pystyt sisäistämään tietomäärän ja viemään opin heti käytäntöön. Opetuksessa kättä lyövät niin vanhan kansan viisaus, kuin uusin tieteellinen tutkimuksiin perustuva tieto. Opettelemme ainoastaan sellaiset kasvit, jotka ovat nykyaikaisen tutkimuksen mukaan terveyttä edistäviä.

Kurssilla opit kädestä pitäen, mitä kerätä, mistä kerätä ja ylipäätään miksi kerätä! Lisäksi opit säilönnästä, mahdollisista rajoituksista ja varoituksista sekä kasvien käyttömahdollisuuksista niin ruuanlaitossa kuin yksinkertaisissa hoivatuotteissa. Saat myös tietää herkullisimmat makuparit ja kouluttajan suosikkireseptit.

”Suosittelen Karoliinan villivihannestyöpajaa työtiimin tai kaveriporukan virkistäväksi mutta samalla käytännönläheiseksi vanhaa kansantietämystä ja nykyajan ruoanlaitto- ja luontohoitoja yhdistäväksi ohjelmanumeroksi. Karoliina on vähän vähän hassu, kupliva persoona ja täysin kasviensa lumoissa, jota kuunnellessa aika ei käy ainakaan kasvikierroksella pitkäksi. Lähipuistoseikkailun jälkeen jälkeen pihan rikkaruohoja alkaa katsella eri tavalla ja vesi kielellä.”

”Työpaja oli erittäin informatiivinen ja inspioroiva!”

”Hyvin järjestetty ja aikataulutettu, lämmin  ja rento tunnelma. Paljon uutta ja hyödyllistä tietoa. Nautin joka hetki!”

”Hei, kurssi oli aivan loistava ohjeineen, maistiaisineen, kaikkineen! Kasvien määrä oli juuri sopiva ja kerroit niistä ihastuttavan innostuneesti. Kiitollisuus ja onnellisuus välittyi ja tarttui mukaan. Vuohenputken tunnistamisen taidosta olen erityisen kiitollinen. Kiitos, kiitos ja kiitos. Paras kurssi ehkä niinku ikinä :) P.s. Höpsöily oli myös aivan mahtavaa” 

Rakastu rikkaruohoihin – villivihannesten perusteet -villivihanneskurssilla on tyytyväisyystakuu! Mikäli et ole tyytyväinen kurssin antiin, saat rahasi takaisin.


  • KESTO: 2,5 h
  • PAIKKA: kouluttajan varaama tila, asiakkaan tilat, pihat, pellot, niityt
  • HENKILÖMÄÄRÄ: 10–20 hlöä (Onko sinulla alle 10 henkilön porukka? Ei hätää, kysy tarjousta!
  • HINTA: 39 € / hlö  (sis. alv. 24 %) max. 20 hlön ryhmä. Hinta sisältää: villivihannes- ja -yrttiperuskurssin, keruupussit, pieniä maistiaisia ja juomaa, jälkikäteen lähetettävän sähköisen oppaan sekä kouluttajan matkat Tampereen alueella.
  • SAATAVUUS: touko–syyskuu.