Metsän viemää -elämys on saanut Green Care Finland ry:n LuontoVoima-laatumerkin.

Haluaisitko:
– levähtää sammalvuoteella?
– kuunnella metsän ääniä ja hiljaisuutta?
– maistella luonnon pieniä makuelämyksiä ja villiyrttiteetä?
– katsella tarkasti luonnon ihmeitä ja tuijottaa kauas horisonttiin?
– haistella puiden, kasvien ja tuulen tuoksua?
– päästää irti stressistä, tuntea kehosi, vahvat juuresi ja nauttia todellisesta läsnäolosta?

Tiesitkö, että metsässä ollessamme ja siellä liikkuessamme saamme nauttia kehossa ja mielessä luonnon hoitavista terveysvaikutuksista? Muun muassa seuraavista luonnon terveysvaikutuksista on tutkittua tietoa: verenpaine ja stressitasot laskevat, sydämen syke hidastuu, ahdistuneisuus ja masentuneisuus sekä ärtyneisyys ja levottomuus vähenevät, palautuminen nopeutuu ja immuunipuolustus vahvistuu. Yleisesti ottaen jo pelkästään metsään menemisellä ja siellä olemisella on terveydelle positiivisia vaikutuksia, mutta niitä on mahdollista vielä tehostaa!

Metsän viemää – elvyttävässä luontoelämyksessä tehostamme luonnon suomaa elpymistä tutkitusti tehokkailla hengitys- ja aistiharjoitteilla sekä tietoisen läsnäolon hiljentymis- ja havainnointiharjoitteilla. Maistelemme myös pieniä luonnon makupaloja ja nautimme villiyrttiteetä.

Luontoelämyksen harjoitteet ovat yksinkertaisia ja soveltuvat ihan jokaiselle. Opittuasi ne, voit mainiosti ottaa ne jokapäiväiseen käyttöösi hyvinvointisi tueksi. Kuulet myös neuvoja villivihannesten- ja yrttien käyttämiseen.

Elvyttävän luontoelämyksen jälkeen palaat arkeen levollisena, virkeänä ja rentoutuneena. Anna metsän vaikuttaa ja viedä stressi mukanaan!

Metsäisessä luontoelämyksessä eletään vahvasti vuodenaikojen mukaan. Kaikissa vuodenajoissa ja ilmoissa on omat voimaannuttavat elementtinsä. Metsästä voi ja kannattaa oppia nauttimaan säällä kuin säällä!

Suljemme alussa puhelimet ja muut digilaitteet sekä unohdamme arkiset puheenaiheet. Nautimme omassa rauhassa tehtävistä harjoituksista, meditatiivisesta tilasta, kävelystä metsäpolkuja pitkin, rauhasta ja metsän tarjoamista elämyksistä. Harjoitukset eivät sisällä ryhmä- tai parityöskentelyä. Metsän viemää – elvyttävä luontoelämys on saanut inspiraatiota Japanilaisesta metsäkylvystä sekä kotimaisesta Terveysmetsä-hankkeesta.

Villipihlajan luontoelämys sopii aikuisille sekä yli 12-vuotiaille lapsille ja nuorille.  Etenemme rauhallisesti kulkien reilun 2km matkan vaihtelevassa maastossa juurisilla metsäpoluilla, joilla on ala- ja ylämäkiä. Valitettavasti reitti ei ole esteetön! Ota hyvät jalkineet mukaasi! Laita päälle myös lämmin, säänmukainen, metsää pelkäämätön vaatetus. Kerrospukeutumista suositellaan. Voit tarvita mukaasi myös vesipullon.

Luontoelämys tapahtuu Kaupin metsässä. Kesto on 2h. Lähtö- ja paluupaikka on UKK-instituutin edessä. Huomioithan, että Kaupin metsässä ei ole muuta vessamahdollisuutta kuin luonnonhelma.


  • KESTO: 120 min.
  • PAIKKA: Kaupin metsä, Tampere. Lähtö ja paluu UKK-instituutin edestä
  • HENKILÖMÄÄRÄ: soveltuu parhaiten pienehkölle ryhmälle.
  • HINTA: Kysy tarjous!  
  • SAATAVUUS: Työpaja on ympärivuotinen. Huomioi säänmukainen varustus!