Baletti määritellään kurinalaiseksi sääntöjä noudattavaksi liikekieleksi, johon liittyy keveyden illuusion luominen, jalkojen luonnoton aukikierto, tanssijoiden sulokkuus ja vartalon ryhdikkyys.

Elämysbaletin ABC –tanssitunti kankeille ja kokemattomille määritellään kurittomaksi, sääntöjä uhmaavaksi alkeisbalettipläjäykseksi, johon liittyy painovoiman kaikenlainen hyödyntäminen, erilaiset vartalotyypit ja härski balettituntien hauskimpiin* asioihin keskittyminen.

Ei ylipitkiä tangossa roikkumisia ja kitumisia eikä tylsiä pikkupiperryksiä vaan rentoa ja ronskia menoa kohti elämyksen huipentumaa; jättimäisiä loikkia, päänsekoituspyörähdyksiä, tanssisalin ympäri valssaamista ja legendaarisen Kuolevan joutsenen loppuasennon venytystä. (Ei tarvitse tietää kyseistä tanssia eikä osata kuolla.)

Alkeistunnin aikana opit baletin aakkosia. Saat tietää mitä eroa on Demi plièllä ja Grand plièllä. Opit asetelemaan jalkasi kuuteen eri perusasentoon ja taivuttelemaan kätesi sievästi pään päälle. Oivallat erot jalkojen eri suuntiin ojenteluissa, milloin juustofonduen sitkeästi, milloin terävääkin terävämmin. Rohkenet myös heittää jalkaasi niin korkealle kuin joustoa riittää. Tavoitteena kaikilla on saada jalka irti maasta. Ymmärrät käytännössä, miksi tanssitunnilla kannattaa hengittää. Opit myös, miten.

Kankeille ja kokemattomille tarkoitetun Elämysbaletin ABC:n jälkeen osaat sekä puhua että suorittaa baletin alkeita. Olet ehkä tehnyt asentoja ja liikkeitä, joita et olisi koskaan kuvitellut tekeväsi. Olet todennäköisesti hiestä märkä, sillä tiedät jo, ettei baletti ole kevyttä tyllihameessa sipsuttelua, vaan erittäin monipuolista koko kehon liikuttamista.

Ja koska olet ollut rohkea ja haastanut itseäsi uudella tavalla, niin bonuksena löydät seuraavina päivänä jalkojesi jokaikisen lihaksen. Erityisesti tutustut loitontajiin ja lähentäjiin sekä hoosiannaa huutaviin pohkeisiin. Parhaassa tapauksessa olet käyttänyt aktiivisesti myös poskilihaksiasi.

Tylleihin emme pukeudu eivätkä vaaleat tiukat trikoot, balettipuku sekä kärkitossut ole tällä tunnilla toivottu näky. Meille riittää verkkarit, sukat ja t-paita. Wannabe-ballerinat kiristelkööt nutturoitansa muualla.

Tanssimme yhtä hienosti kevyeen klassiseen kuin raskaampaankin poljentaan, opettajan kulloisenkin mielialan mukaan.

Baletin ABC on baletin alkeita kankeille ja täysin kokemattomille. Tanssi kuuluu kaikille. Jostain on aloitettava.

Tule sellaisena kuin olet. Lähde sellaisena kuin olet.

* Perustuu täysin opettajan subjektiiviseen näkemykseen.

”OOOOO, tunti oli aivan ihana! Elämäni ensimmäinen maksullinen tanssitunti, vahvasti pois omalta mukavuusalueelta ja tiiviisti kriittisten kehomielikuvien ja tuntemusten ääreltä. Aivan mahtavaa – Karoliina olet kyllä loistava opettaja! Sinun kanssasi oli helppo astua mukavuusalueelta, katsoa itseä hyväksyvästi ja kokea onnistuvansa (ei baletin, vaan omalla tasollaan). En oikein edes tiedä miten teit tämän? Kaikki lähtee liikkeelle erinomaisesta mainostekstistäsi, joka suorastaan huusi tulemaan mukaan. Tunti oli hyvin suunniteltu, ihanan vaihtelevat musiikit ja jotain pystyin oppimaankin, vaikka vaikea lajihan tuo on…. Oli todella innostavaa ja jäi hirveän hyvä mieli koko tunnista. Hikikin tuli ja uusia lihaksia löytyi mm.nilkoista. Aivan mieletöntä!”

P.S. Jos alkeet eivät nappaa, tiskin alta silloin tällöin myynnissä myös next level: Villimmät ballerinat -tanssielämys

  • KENELLE: Polttariseurueet, kaveriporukat, työyhteisöt
  • KESTO: 2 h
  • PAIKKA: ryhmälle sopiva tanssisali
  • HENKILÖMÄÄRÄ: max 20 hlöä
  • HINTA: alk. 399 €   –12 hlöä; lisähenkilöt 20 €/hlö. (Sis. alv 24%) Hinta sisältää elämyksekkään balettiopetuksen, tanssisalin sekä kouluttajan matkat Tampereen alueella.
  • SAATAVUUS: ympärivuotinen.