Loading...
Etusivu|Karoliinan kynästä|

Vuohenputken tunnistamisen 3 sääntöä

Ethän kerää vuohenputkea mutulla! Vuohenputken tunnistaminen ei ole mielipidekysymys. Ystävälliset neuvot "musta tuntuu, että se on vuohenputki", eivät ole riittäviä. Valitettavasti törmään paljon vuohenputken tunnistamiseen liittyviin puutteellisiin ohjeisiin, jopa villivihanneskouluttajien taholta. Vuohenputki on ehdottoman tärkeä tunnistaa. Sarjakukkaisissa putkikasveissa, joihin

Odotus

Maaliskuussa valon lisäännyttyä ja lumien sulaessa villivihanneksien rakastajilla alkaa armoton odotus. Kun talven jälkeen keho huutaa tuoretta villiä vihreää, on otettava järeät aseet käyttöön! Katso video :) p.s. Äänet päälle  

Vuohenputkispagettisalaatti

Tällä viikolla Facebookissa esittelyssä olleen Villimpää kotiruokaa -kokkaustyöpajan innoittamana lietson nyt kaikkien aikojen villivihanneskesän odotusta herkullisella ja palkitulla* Villipihlajan vuohenputkispagettisalaattireseptillä! - Valmista nokkos-/lehtikaalisipsit uunissa (pellille nurinpäin, sivele öljyllä ja ripottele päälle suolaa. Laita uuniin 150 °C noin 5–7 minuutiksi, lehtikaali

Voimaa kuusenkerkistä!

Tiesitkö, että kuusenkerkät sopivat monenlaiseen herkutteluun? Ne ovat ihanan pirtsakoita ja metsäisiä maultaan ja melkoisia C–vitamiinipakkauksia. Niitä on helppo kerätä* myös talven varalle suoraan pussiin tai pakasterasiaan ja käyttää sieltä tarvittaessa pitkin talvea ja erityisesti flunssakautta. Kun pöpöt jylläävät,

Jippii, Jahvat tulloo!

Nyt on 'jahvojen' aika! Luomuappelsiinien, -mandariinien ja -sitruunoiden kuoret kannattaa hyödyntää! Pese, kuivaa ja kuori sitrushedelmät. (Paksuista appelsiinien kuorista kannattaa ottaa myös sisäpuolen vaaleaa osaa vähän pois: se on kitkerämpää ja hidastaa kuivumista.) Kuivaa kasvikuivurissa, uunissa tai huoneenlämmössä. Säilytä

Lataa lisää artikkeleita