1. Syksyn värit

Lokakuussa syksyisen luonnon väriloisto jatkuu yhä. Aamuisin verhon raosta kurkistaen jännittää, joko tuuli on lennättänyt yön aikana loputkin lehdet puista. Sitkeimmät puut ja pensaat pitävät asunsa kuitenkin vielä pitkään. Yksi ihanimmista asioista syksyllä on kahlaaminen keltaisissa, oransseissa ja punaisissa lehdissä. Kuuletko kahinan korvissasi? Keltaisessa vaahteranlehtikylvyssä käyminen on lokakuun kohokohta!

2. Tähtitaivas

Pitkän valoisan ajan jälkeen on sykähdyttävää nähdä taas kirkas tähtitaivas. Tuolla on vanha ystävä Otava. Mutta missä kohtaa taivaalla lokakuussa olikaan seitsemän sisaren tähtijoukko?

3. Villapaidat ja villasukat

Jostain syystä, joka vuosi kesän lopussa, alan odottaa sitä hetkeä, että voin kaivaa kaapista villapaidat käyttöön. Villapaidat, kaulahuivit, myssyt, säärystimet – mitä värikkäämpää sen parempi. Olo paksun villapaidan sisällä on kuin lämpimän ja turvallisen peiton alla. Villasukat ovat sen sijaan käytössä ympäri vuoden!

4. Kuumat juomat

Kuuma kanelilla ja kardemummalla maustettu raakakaakao, mustaviinimarjanlehti-nokkos-poimulehtitee, vuorenkilpitee, pakurikahvi – you name it.

Kun sää kylmenee ja kolenee, kuumat juomat hoitavat, vahvistavat ja auttavat taistelussa pitkän pimeän ajan yli. Nyt pitää muistaa pitää kehosta huolta eikä piristää sitä keinotekoisesti sokerilla.

Kirjoitan erilaisten kuumien juomien ohjeita seuraavassa blogissa!

5. Keinutuoli ja hyvät kirjat

Lokakuussa iltojen pimetessä ei tule enää lähdettyä niin usein ulkoilemaan. On mukavampi istahtaa keinutuoliin tai sohvalle lukemaan kuin astua ulos pimeyteen. Kuppi kuumaa ja hyvä kirja. Mikäpä sen inspiroivampaa, jännittävämpää, rauhoittavampaa, koukuttavampaa, opettavaisempaa ja hauskempaa kuin lukeminen. Lukeminen tekee hyvää!

6. Tyrnishotti

Ehdoton startti lokakuun aamuihin! Pakkasesta jäisiä tyrnimarjoja joko kourallinen sellaisenaan tai shottina. Sekaan sopii hienosti inkivääri, kurkuma ja hunaja. Kyllä lähtee päivä pirtsakasti käyntiin! Siemenet kannattaa pureskella huolellisesti, ne sisältävät arvokasta tyrniöljyä.